VABIMO VAS NA MEDNARODNO KONFERENCO "UČINKOVITA POLITIKA INTERNACIONALIZACIJE EVROPSKIH REGIJ"

INTRA, Interreg Europe

namenjeno malim in srednje velikim podjetjem, podpornemu okolju internacionalizacije, akademikom, in zainteresiranim javnostim. 

Na konferenci bomo razpravljali o tem, kakšna mora biti politika internacionalizacije, da odpravlja ovire s katerimi se srečujejo mala in srednje velika podjetja na svoji izvozni poti, pri širitvi poslovanja, večanju lastne konkurenčnosti in/ali zagotavljanju trajnosti svojih podjemov. In kakšen je izvozna pot podjetij v času COVID-19 in kaj nam prinaša bližnja prihodnost? So nekatere regije bolj uspešne od naše? In če da, kaj temu botruje? 

Kje? Online. Po prijavi vam bomo posredovali link do konference.

Kdaj?  29. september 2020, med 9.00 in 13.00 uro.

Organizatorji: Mariborska razvojna agencija,  FUNDECYT - PCTEX (Extremadura, Španija),  RAPIV (JV Bulgarija), CAPITANK (Abruzzo, Italija), CUE (West Midlands, Združeno kraljestvo), University of Algarve (Portugalska).

 

Jezik konference: angleški.

 

Brez kotizacije.

Obvezna predhodna prijava na: https://cutt.ly/9eJIx6X

Kaj lahko naredim sam?
Preden se odločite za izvoz svojih izdelkov/storitev, preverite naslednje korake, ki vam bodo služili kot strukturirani notranji dialog. Vprašalniki vam bodo pomagali zbistriti izvozne zamisli ter vam olajšali izdelavo izvoznega načrta.
V kolikor vas bo samoocena pripeljala do spoznanja, da vam pri nekaterih izvoznih dejavnostih primanjkuje lastnega znanja, izkušenj, ali specifičnih veščin, preverite VODIČ 02, kjer boste na enem mestu našli izvozne strokovnjake različnih institucij in organizacij, ki v Republiki Sloveniji tvorijo podporno okolje za izvozna podjetja.
KORAK 1: ZAKAJ IZVAŽATI?

Da bi izbrali najučinkovitejšo izvozno strategijo, odgovorite na vprašanja. Ta vam bodo v pomoč pri definiranju splošnih ciljev in kljub obilici dela boste lahko ostali osredotočeni na svoj izvozni posel.

   > VEČ

KORAK 2: ALI JE MOJE PODJETJE ŽE PRIPRAVLJENO NA IZVOZ?

Preverite kako realna bo izvedba vašega izvoznega načrta. Prevetrite svoje finančne in nefinančne vire, s katerimi boste zagotavljali aktivnosti za vstop in promocijo na tujih trgih.

   > VEČ

KORAK 3: KAKO IZBRATI PRAVI CILJNI TRG?

Preverili ste trenutno kondicijo svojega podjetja, sedaj pa je čas, da ugotovite, kateri so tisti tuji trgi, na katere bi se bilo smiselno usmeriti, da bi s čim manjšimi napori dosegli največji možni učinek.

   > VEČ

KORAK 4: ALI JE MOJ IZDELEK/STORITEV PRIPRAVLJEN/NA ZA IZVOZ?

Identificirali ste tuji trg/trge, ki po vaših ocenah vašemu podjetju prinaša največ možnosti za uspeh. Sedaj se boste posvetili lastnostim izdelka/storitve, ki ju nameravati izvažati. 

   > VEČ

KORAK 5: KAKŠNA NAJ BO CENA IN CENOVNA POLITIKA NA MOJI IZVOZNI POTI?

Odgovorite na vprašanja, ki vam bodo v pomoč pri definiranju splošnih ciljev, da boste kljub obilici dela ostajali osredotočeni na svoj izvozni posel.

   > VEČ

KORAK 6: KAKO SE LOTITI PROMOCIJSKIH IN PRODAJNIH AKTIVNOSTI NA TUJEM TRGU?

Odgovorite na vprašanja, ki vam bodo v pomoč pri definiranju splošnih ciljev, da boste kljub obilici dela ostajali osredotočeni na svoj izvozni posel.

   > VEČ